Solicită ofertă: 
0770 427 516

Copertina Retractabila Rezistenta la Vant

copertina storbox 400 deschisa noaptea cu iluminare

Storbox 400

Copertinele sunt o modalitate excelenta de a oferi umbrire pentru ferestre, terase, verande, piscine, spatii de relaxare de la exterior, etc. La Copertine Pergole va oferim o gama variata de modele de copertine, ajustabile la dimensiunile spatiului dvs. Materialele sunt in culori numeroase (270) si puteti alege si culori specifice pentru feronerie (29).

Vezi toate modelele >

Pentru clientii aflati pentru prima data in fata achizitiei de copertine, o problema care poate sa apara este legata de siguranta copertinelor pe vreme urata. Vazute de la exterior, copertinele sunt realizate cu materiale care pot fi rupte de vanturi puternice si chiar distruse total. Folosim doar materiale de inalta calitate, cu rezistenta inalta nu doar la bacterii, raze UV, mucegai, ci si la vant. Cu toate acestea, in zonele cu vanturi puternice, instalarea unor copertine retractabile rezistente la vant este imperios necesara.

copertine pentru piscine

Ce este rezistenta la vant?

Inainte de a vorbi despre copertine retractabile rezistente la vant, trebuie sa facem o scurta introducere in tematica scalelor de vant si a rezistentei la vant. In general, se folosesc doua scari pentru a se reflecta puterea vantului. Cea mai utilizata dintre acestea este scara Beaufort, create de Sir Francis Beaufort in 1850, din partea Royal Navy din Regatul Unit al Marii Britanii. Scara a fost initial creata pentru a masura puterea valurilor din mare, dar utilizand viteza vanturilor. Scala se intinde de la 0 la 17, chiar daca nivelurile 13-17 nu sunt folosite in mod obisnuit; tot ce este mai sus de nivelul 12 este deja un uragan.

Scara Beaufort- cateva detalii

Pe scara Beaufort, 0 este o zi calma, lipsita total de vant. 1 este un vant intre 1-5km/h, 2  este un vant de la 6 la 11 km/h, etc. Multi producatori de copertine mentioneaza rezistenta la vant folosind scara Beaufort, in timp ce altii vorbesc despre “clasa” legat de rezistenta la vant.

beaufort scale

Rezistenta la vant se refera la un sistem de clasificare ceva mai informal decat scala Beaufort. Exista 4 clase, de la zero la trei:

 • Clasa 0

O astfel de copertina fie nu este clasificata, fie nu poate sa reziste la vanturi de pana la 19km pe ora, respectiv nivelul 3 pe scara Beaufort.

 • Clasa 1

Copertina a fost testata si este creata pentru a rezista la vanturi de pana la 19km pe ora, mai exact nivelul 3 pe scara Beaufort.

 • Clasa 2

Copertina a fost testate si realizata pentru a rezista la vanturi de pana la 38km pe ora—nivelul 5 pe scara Beaufort.

 • Clasa 3

Copertinele din aceasta categorie au fost testate si fabricate pentru a rezista vanturilor de pana la 49km pe ora—nivelul 6 pe scara Beaufort.

Anumite copertine pot rezista unor vanturi si mai puternice decat 49km pe ora, dar nu exista clasificari formale pentru rezistenta dupa nivelul 6.

Daca nu stiti multe informatii despre vitezele vantului in zona dvs, puteti sa consultati rapoartele meteo; exista si instrumente de masurare a vitezei vantului pe care le puteti utiliza acolo unde planificati sa instalati copertina. Va amintim ca astfel de masuratori si clasificari sunt pentru vanturile constante; rafalele de vant pot fi mai puternice si pot distruge o copertina care nu este clasificata sau care a fost instalata necorespunzator.

Ce factori influenteaza rezistenta la vant a copertinelor retractabile?

Cu toate ca si solutiile temporare de umbrire pot rezista la vant intr-o anumita masura, ele impun masuri suplimentare de instalare (trebuie sa fie bine ancorate in sol sau fundatie) pentru a rezista vanturilor intense.

screen zip stor umbrire verticala

Screen Zip

La copertinepergole.ro va propunem copertine permanente, care se instaleaza fara a fi nevoie de lucrari suplimentare la fundatie. Fie ca se ataseaza la fatada, partile laterale ale cladirii sau fie ca sunt structuri de sine statatoare, copertinele noastre au elemente si tehnici de instalare care le dau stabilitate sporita chiar si in cazul unor vanturi intense. Utilizam elemente de conectare solide, din aluminiu, suruburi si nituri din otel, precum si materiale solide astfel ca produsele noastre sa fie cat mai rezistente, chiar si pe vreme rea.

Sunt copertinele retractabile rezistente la vant?

La prima vedere, copertinele retractabile au cadre mai slabe decat copertinele fixe. O copertina retractabila poate fi foarte sensibila pe vanturi puternice, atunci cand nu este retrasa. Fireste, nu vorbim despre copertinele de la Copertine Pergole—despre a caror constructie detaliem mai jos.

O copertina retractabila, daca este retrasa, va rezista vanturilor puternice mai bine decat copertinele fixe, extinse, cu clasa superioara de rezistenta la vant. Va punem la dispozitie copertine retractabile cu rezistenta la vant, dupa cum urmeaza:

 • Deschidere 1.5-2m - Clasa vant III (49km/h)
 • Deschidere 2-3m - Clasa vant II (38km/h)
 • Deschidere 3.5-4m - Clasa vant I (28km/h)

Atunci cand sunt retrase la timp, copertinele pot rezista chiar si vanturilor de nivel de uragan. Ele devin alegeri adecvate pentru zonele cu vanturi intense ocazionale, si mai putin potrivite zonelor cu vanturi puternice constante sau cu rafale de vant intens.

copertine Modulbox noaptea

Modulbox

 

Copertinele noastre retractabile se impun cu stabilitatea, rezistenta la elementele naturale, razele UV, caderi importante de apa, mucegai, bacterii, etc. Stim ca unii clientii evita copertinele cu canvas, gandindu-se ca materialele se vor comporta asemeni unor panze de corabii. Cu toate acestea, subliniem ca produsele noastre au un design cu rezistenta la vant. In plus, materialele sunt tensionate permanent, chiar si in cazul in care sunt copertine cu pliuri, ele nu vor acumula apa si nu se vor rupe din cauza vantului datorita tehnologiilor avansate de la instalare si a design-ului.

Cadrul este esential pentru rezistenta la vant!

Copertinele au nevoie de un cadru si materialul din care acesta este realizat conteaza pentru rezistenta la vant a copertinei. Daca acest cadru este slab, vantul va putea indoi sau chiar distruge copertina. In general, se folosesc trei materiale: lemn, otel si aluminiu. Daca lemnul se degradeaza in timp din cauza expunerii la elementele naturale, otelul este mai rezistent, dar extrem de greu si complicat de instalat. In plus, copertinele din otel nu au cele mai placute si stilate aspecte.

Va propunem copertine cu structura din aluminiu, care este usor, puternic si ideal pentru aceste solutii de umbrire. Aluminiul realizeaza echilibrul perfect intre putere si stabilitate, rezistenta la distrugere. In plus, el arata elegant si este cel mai utilizat material pentru copertinele de inalta calitate.

Materialul pentru copertina

In general, se folosesc pentru copertine materiale precum canvas, bumbac, poliester, mesh, vinil, aluminiu, materiale acrilice, etc. Daca un material din mesh va lasa vantul sa treaca mai mult decat canvasul, dar diferentele sunt neglijabile. Ce conteaza cel mai mult este constructia copertinei, pozitionarea acesteia, puterea structurii si punctele de ancorare. Orice material, atunci cand este batut de vant, va pune suficienta presiune pe cadru sau punctele de ancorare, ducand la distrugerea lor inainte ca materialul in sine sa se rupa.

copertina splenbox 400 casetata design deosebit perfect intinsa culoare antracit

Splenbox

Aceasta situatie nu apare cu copertinele noastre de la copertinepergole.ro. Va punem la dispozitie nu mai putin de 270 de culori pentru materiale, remarcabile prin rezistenta lor la elementele naturale. Ele rezista caderilor importante de apa, vantului, razelor UV, mucegaiului, etc.

Punctele de atasare

Punctele de atasare sunt printre cele sensibile puncte ale copertinelor si motive comune pentru distrugerea acestora de catre vanturile puternice. Noi folosim doar suruburi si nituri din otel, iar copertinele noastre sunt astfel gandite si instalate astfel ca aceste puncte de ancorare sa fie cat mai solide. Copertinele au suficiente puncte de atasare pentru ca stabilitatea sa fie superioara, dar fara a influenta negativ aspectul final al copertinelor.

Copertinele verticale sunt rezisente la vant?

Copertinele verticale sunt extrem de atractive si tot mai des intalnite, protejand de soarele, vantul, ploaia care vin din laterala, dar si oferind intimitatea dorita la exterior. Modelele noastre verticale sunt extrem de solide si fac fata cu succes vanturilor intense.

Copertinele retractabile—diverse tipuri

Copertinele retractabile sunt de diverse tipuri, fiecare dintre ele cu calitati si limite in ceea ce priveste rezistenta la vant. Copertinele cu brate pliabile se pliaza in jumatate pentru a se retrage. Ele au ancore aditionale pentru ca materialul sa ramana strans dupa ce sunt retrase.

copertina storbox 400 deschisa noaptea cu iluminare

Storbox 400

In oferta noastra se afla si copertinte care se ruleaza, in casetele lor, fiind total protejate de vant—sunt alegeri excelente pentru zonele vantoase. Modelele noastre au aspecte moderne, cu linii simple si contemporane, integrandu-se armonios cu cele mai multe stiluri arhitecturale.

Nu uitati sa examinati si mecanismul copertinelor retractabile. Va propunem copertine cu actionare manuala, dar si modele motorizate si automate. Cele cu actionare manuala presupun utilizarea unei manivele si, desigur, sa fiti prezent pentru a le retrage cand se starneste vantul.

Copertinele motorizate pot fi actionate dintr-un singur buton, chiar din casa—ele sunt ideale pentru siguranta dvs, mai ales daca afara izbuscneste o furtuna!

Luati in considerare senzorul de vant pentru copertina retractabila

Adaugarea unui senzor de vant elimina orice efort personal din partea dvs. Copertinele retractabile cu senzor de vant se vor retrage automat cand vor detecta vanturi cu viteze inalte. Cu un senzor de vant, copertina se va retrage sigur odata ce viteza vantului atinge punctul care este periculos. Odata retrasa, nu trebuie sa va ingrijorati ca aceasta va fi data joss au distrusa. In mod similar, puteti echipa copertina si cu senzor de soare, ploaie.

Ce modele de copertine retractabile cu rezistenta la vant va propunem?

Copertinele retractabile de la copertinepergole.ro au rezistenta la vant pornind de la 29kmph si ajungand la mai mult de 49kmph. Va amintim ca deschiderea copertinelor influenteaza rezistenta lor la vant; cu cat o copertina are extindere mai mare, cu atat rezistenta sa la vanturi intense este mai mica si vice versa.

copertina duox dubla deschidere

Duox

Un model popular intre copertinele noastre retractabile este copertina Duox. Este o copertina independent, cu sistem de blocare a vantului, bratele sale nefiind ridicate de vanturile intense. Este o copertina extrem de stabilla, datorita unghiurilor de intarire adaptabile. Copertina include un tub de rulaj central si parti laterale pentru umbrire, atingand lungime maxima de 6m si 3m pentru extinderea in fiecare din parti. Stabilitatea structurii este data de instalarea cu Monobloc, ce permite si ajustarea facila a bratelor. Aceasta copertina umbreste 36m2 si este ideala pentru hoteluri, restaurante, piscine, gradini, terase de mari dimensiuni. Este inclusa in clasa I, cu rezistenta de 28 Km/h la deschideri 3.5-4m.

copertina kuadbox inchisa infasurata

Kuadbox

Un alt model apreciat de clientii nostri este copertina Kuadbox-400. Este o copertina ce se integreaza placut in fatade datorita structurii sale stilizate si design-ului cu linii drepte. Este aditia perfecta pentru o cladire cu stil minimalist, dar se impune prin caracteristicile sale tehnice avansate si includerea mai multor seturi de brate. Asamblata cu suruburi si nituri din otel, copertina retractabila Kuadbox-400 este solida si versatila. Ea permite iluminarea in profilul casetei, dar si al profilului frontal. Alunecarea se realizeaza silentios si rapid datorita profilului posterior si coperina include mai multe seturi de brate, generand aspecte liniare cu totul speciale. Kuadbox este o copertina de clasa I.

Modulbox

Modulbox

Modulbox-400 include mai multe modele de copertine, cu sistem Monobloc pentru a se obtine dimensiuni maxime cu o configuratie compacta si estetica. Dupa combinarea acelorasi elemente de baza, se obtin modelele: Full Box, Semi Box si Semi Open. La copertina Full Box, bratele si materialul sunt protejate in interiorul casetei, in timp ce la modelul Semi Box, materialul si partea frontala sunt protejat datorita cuplarii perfecte a profilurilor, dupa inchiderea copertinei. Materialul, suportul si bratele modelului Semi Open sunt protejate de profilul copertinei si lateralele acesteia. Oricare dintre aceste modele se evidentiaza cu structura stabile, fiind realizate din aluminiu. Ajustarea inclinarii este facila, iar bratele pot fi iluminate cu LED—uri. Pe langa calitatile legate de rezistenta la vant, aceste copertine se evidentiaza si cu aspectul atragator. Sunt lacuite in aceeasi culoare ca si restul structurii, pentru un aspect omoge. Sunt alegeri adecvate pentru umbrirea spatiilor mari, avan capacitate de proiectie de pana la 4m si 12m lungime, prin instalarea de 4 brate. Vin cu marcaje pe suportul bratelor si terminalul frontal pentru ajustari precise si inchideri perfecte. Suporturile interne sunt versatile, iar profilul frontal respinge rapid apa. Aceste copertine de clasa I la deschideri de 3.5-4m pot fi echipate cu protectie ajustabila frontala Sombrex.

copertina splenbox 400 deschisa cu sombrex

Splenbox

Interesul crescut al clientilor pentru solutiile de umbrire moderne, dar si tendintele arhitecturii contemporane au contribuit la aparitia copertinelor verticale. Acestea au roluri multiple, protejand de soare, vant, ploaie (cand vin din laterala), delimitand zone de relaxare, oferind intimitatea dorita la exterior (opresc privirile curiosilor). In acest sens, va sugeram sa analizati copertina Screen 500 Zip care este o optiune excelenta pentru protejarea fatadelor de lumina naturala, vant si ploie. Copertinele verticale au nevoie de sisteme care asigura ca materialul sa nu iasa din sistemul de ghidaj. Pe langa faptul ca este usor de realizat, aceasta copertina se impune si cu rezistenta inalta. Are o cutie din linii aerisite si estetice si vin cu un sistem de ghidaj cu fermoar care amplifica posibilitatile de instalare. Inchiderea cu fermoar acopera toate golurile si copertina nu are deschideri laterale, protectia la soare, vant si ploaie fiind remarcabila. Are o rezistenta la vant de 38Km/h, facand parte din clasa 2. Materialul ramane mereu intre ghidaje, pentru inchidere cat mai etansa. Materialul este protejat in caseta si copertina este ideala pentru crearea intimitatii si oprirea privirilor trecatorilor. Vine cu ghidaje de tip clips ce ascund niturile si suruburile.

Klais

Daca vreti sa umbriti inchideri de sticla, solarii, luati in consideratie copertina Verastor Sky. Aceasta copertina de clasa I poate fi inclusa in structuri de aluminiu si transformata in copertine orizontale cu sau fara inclinare. Utilizatorii rezidentiali si comerciali apreciaza in mod special aceasta copertina, datorita capacitatii sale de umbrire. Este usor si rapid de instalat si impresioneaza cu design-ul special. Capacitatea sa de umbrire este de 72m2 cu doar 12m lungime de canvas. Copertina permite diverse modalitati de fixare si capata dimensiuni surprinzatoare cu o singura bucata de canvas. Materialul ramane mereu intins si fara cute. Ea are ancore si elemente de fixare solide, rezistand vanturilor intense.

Verastor Sky

Verastor Sky

Copertina Monobloc 350 este o solutie simpla pentru aplicatiile de mari dimensiuni. Cu brate invizibile si sistem Monobloc, aceasta copertina are un brat patrat independent care permite copertinei sa acopere lungimi mari in mod simplu si eficient. Elementele de suport au dimensiuni reduse, fapt care conteaza pentru aspectul placut in instalare. Simpla aplicare de sistem Monobloc permite asamblarea facila a mecanismului pe bara de 40x40. Aceasta copertina solida atinge dimensiuni impresionante. Cu un singur set de brate se obtin 5.5m si 3.5m output. De acolo, putem incorpora mai multe seturi de brate pana se atinge lungimea dorita.

copertina monobloc art

Monobloc

Pentru mai multe detalii despre copertinele retractabile cu rezistenta la vant, nu ezitati sa contactati echipa de la copertinepergole.ro. Modelele noastre sunt variate iar preturile sunt accesibile!

Solicită ofertă
Instalatori pergole si copertine

  Sunt de acord sa fiu contactat pe e-mail sau telefon.

  © 2022-2024 - copertinepergole.ro
  Politica de confidentialitate
  Termeni si conditii
  Site protejat cu reCaptcha de la Google
  Comenzile sunt primite și prelucrate de SC Cover Sun SRL, Str. Vâlsănești 27, Sect. 3, București. Asigurăm montaj în toată țara.
  Site deținut și administrat de SC Momentum Marketing Solutions SRL, Cal. Republicii nr. 40, mun. Bacău, jud. Bacău
  crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram