Solicită ofertă: 
0770 955718
copertine pergole

Copertina Retractabila cu Senzor de Vant

copertina storbox 400 deschisa noaptea cu iluminare

Storbox 400

Copertinele retractabile sunt aditii versatile pentru orice spatiu la exterior. Ele protejeaza de soare, racoresc casa si vin intr-o mare varietate de modele. La Copertine Pergole va punem la dispozitie o lista lunga de copertine pentru terase (rezidentiale si comerciale), balcoane, ferestre, piscine, gradini, curti, etc. Cele mai multe dintre acestea pot fi actionate manual, motorizat si electric.

Folosim materiale de inalta calitate, rezistente la mucegai, bacterii, raze UV si durabile chiar si 20 de ani. Pentru o folosire cat mai eficienta a copertinelor si protejare a lor de uzajul intens, copertinele cu motor pot fi echipate cu senzori de vant si soare. Copertinele pe care vi le oferim sunt rezistente la vanturi intense si au tehnologii diverse pentru o mai mare rezistenta pe vanturi intense. Cu toate acestea, instalarea de senzori de vant le va proteja cel mai bine de expunerea la vanturi puternice si prelungi durata de viata.

copertina prt-21 fereastra

PRT-21

In general, majoritatea copertinelor au rezistenta la vant de maxim 28 km pe ora, dar dimensiunea copertinei, precum si directia din care bate vantul pot sa influenteze aceasta performanta. Pentru mai multa siguranta, este mai bine sa se retraga copertina atunci cand vanturile sunt intense. Si cum nu puteti fi acasa tot timpul pentru a retrage copertina imediat ce a inceput o furtuna, instalarea unei copertine cu senzor de vant este cea mai buna alegere.

Cum va suferi copertina daca vantul este prea puternic?

De cele mai multe ori, un vant intens va afecta alinierea bratelor retractabile si chiar va strica motorul. In timpul unor furtuni puternice, materialul ar putea fi distrus cand copertina ramane extinsa si chiar aduce daune peretilor pe care copertina este montata. Stim ca riscul pentru ca aceste incidente sa aiba loc este destul de mic, dar conditiile meteo din ultimii ani au devenit tot mai imprevizibile.

copertina splenbox 400 casetata design deosebit perfect intinsa culoare antracit

Splenbox

Cele mai multe copertine distruse de vant pot fi, insa reparate. De obicei, aceste copertine vor avea nevoie de mici ajustari la brate sau inlocuiri pentru anumite componente. In cazul in care copertina dvs a avut de suferit, va recomandam sa apelati la profesionisti pentru lucrari de reparare.

Se pot instala senzori de vant pe toate copertinele

Senzorul de vant poate fi montat doar pe copertinele actionate electric. Daca ati ales o copertina cu actionare manuala, nu va fi posibil sa o echipati cu un senzor de vant. Va recomandam sa analizati, pe indelete, multitudinea de modele de copertine pe care vi le punem la dispozitie. Avem modele atat pentru aplicatiile rezidentiale, de mici dimensiuni (balcoane mici, ferestre), cat si pentru cele comerciale, terase de restaurante, hoteluri, cafenele, etc.

senzor vant telecomanda intrerupator

Copertinele electrice folosesc un motor pentru a se extinde si retrage doar prin apasarea unui buton. Acest stil de copertina este tot mai raspandit printre clienti si preturile sunt din ce in ce mai avantajoase pentru cei mai multi clienti.

Cum functioneaza senzorul de vant

Senzorul de vant detecteaza miscarea cauzata de vant si retrage in mod automat copertina, atunci cand vantul devine prea puternic. Copertina cu senzor de vant se va retrage  pentru ca vantul puternic sa nu rupa materialul sau sa distruga bratele copertinei. Cu anumite modele, este posibil sa se ajusteze senzitivitatea pentru senzor. In aceste situatii, copertina se retrage doar cand vantul este deosebit de puternic.

Beneficiile aduse de senzorii de vant instalati la copertine

Daca sunteti ingrijorat ca vanturile puternice vor distruge copertina terasei dvs, alegeti sa o completati cu senzori de vant. Senzorii de vant sunt discreti si reprezinta aditii minore pentru motorul copertinei. Ei detecteaza viteza vantului si retrag copertina in mod automat la nevoie. Toate modelele electrice de copertine de la copertinepergole.ro pot fi completate cu senzori de vant.copertine pentru piscine

Senzorii de vant retrag automat copertina in functie de o viteza de vant prestabilita. Ea poate fi setata pentru a se retrage copertina la vant moderat (20km pe ora) sau la vant mai puternic (50km pe ora). Senzorul functioneaza intrucat detecteaza miscarea generate de vant pe bratele copertinei la o perioada anume de timp. Anumiti senor retrag copertina automat cand detecteaza miscari bruste cauzate de vant. Este o masura de siguranta, care protejeaza copertina de conditiile de vant imprevizibile. Totodata, senzorul este creat pentru a exinde automat copertina dupa ce vantul s-a potolit.

Iata cateva dintre beneficiile aduse prin echiparea copertinei cu senzor de vant:

  • Senzorul de vant protejeaza copertina de rafalele de vant imprevizibile. Cand vantul se starneste brusc, senzorul va reactiona mai rapid decat un om si retrage copertina pentru a nu fi distrusa. Astfel, veti evita cheltuielile asociate cu repararea copertinei.
  • Cu un senzor de vant, veti putea lasa copertina extinsa chiar si cand nu sunteti in preajma. Asftel, copertina va fi retrasa automat si va ramane in siguranta fara ca dvs sa fiti in preajma.

Ce modele va propunem

In magazinul nostru, puteti alege intre numeroase modele de copertine cu actionare electrica, ce permit echiparea cu senzor de vant. Produsele noastre sunt realizate din materiale durabile, cu elemente din aluminiu pentru a fi utilizate in siguranta multi ani.maxiscreen box copertina verticala casetata

Unul dintre cele mai representative si mai populare modele intre clientii nostri, Duox este un sistem de copertine independent potrivit in gradini, curti, hoteluri, restaurante, solaria, piscine, spatii comerciale, etc. Are un brat central de rulare din care pleaca partile laterale pentru umbrire. Poate avea lungime maxima de 6m si 3m extindere in fiecare dintre parti, oferind maxim de 36m2. . Se instaleaza cu Monobloc, pentru a se asambla si ajusta usor bratele. Copertina Duox poate fi demontata la sfarsitul sezonului estival sau poate ramane instalata tot anul. Are un sistem de blocare a vantului care previne ridicarea bratelor pe vant puternic. Cu toate acestea, echiparea copertinei cu senzor de vant mareste protectia acesteia la vanturi intense si va usureaza utilizarea.

copertina dubla deschidere duox

Duox

Aspectul contemporan si elegant al copertinei Kuadbox-400 o recomanda pentru integrarea armonioasa in fatadele de cladiri contempoare. Stilul este minimalist, cu toate ca acest model este compus din mai multe seturi de brate si are un sistem de inclinare ce permite ajustarea dimensiunilor copertinei fara a se pierde din extindere. Cutia si profilul frontal pot fi iluminate, in timp ce motorul si materialul pot fi accesate fara a se demonta copertina (datorita configuratiei tehnice si a unui suport automat). Profilul posterior permite alunecarea silentioasa si copertina poate include mai multe seturi de brate.

Modulbox

Modulbox

Modulbox-400 include mai multe tipuri de copertine cu sistem Monobloc create pentru pentru a obtine dimensiuni maxime cu o configuratie compacta si atractiva. Utilizandu-se aceleasi elemente de baza, se obtin modele diferite: Full Box, Semi Box si Semi Open. Copertina Full Box are bratele si materialele protejate in caseta, in timp ce modelul Semi Box protejeaza materialul si partea frontal prin cuplajul perfect al profilelor cand copertina este inchisa. Modulbox-400 Semi Open asigura protectie pentru material, suporturi si brate  datorita profilului si acoperisurilor laterale. Aceste copertine acopera spatii vaste si instalarea de senzori de vant faciliteaza utilizarea. Au sisteme de ajustare a inclinarii si bratele pot fi iluminate. Ele pot fi completate si cu copertina frontala ajustabile.

copertina modulbox

Modulbox

Si inchiderile de sticla si solariile pot fi completate cu solutii de umbrire. In acest sens, Verastor-Sky este un model cum nu se poate mai potrivit. Copertina poate fi inclusa in structuri de aluminiu si transformata in copertina orizontala cu sau fara inclinare. Are o capacitate mare de umbrire (pana la 72m2 ) cu doar 12m de material ce ramane mereu tensionat. Verastor-Sky este usor de instalat si permite fixari variate. Adaugarea unui senzor de van teste un pas important, mai ales cand copertina este folosita in aplicatii de mari dimensiuni.

Verastor Sky

Verastor Sky

Bratele invizibile ale copertinei Monobloc 350, bara patrata independent fac din aceasta o alegere adecvata pentru a umbri spatii mari intr-un mod simplu si eficient. Dimensiunile reduse ale elementelor de suport conteaza pentru aspectul estetic si instalare. Cu doar un singur set de brate, aceasta copertina poate acoperi lungimi de 5,5m si extindere de 3,5m. Mai apoi, se pot adauga alte seturi de brate pana se obtine lungimea dorita.

copertina monobloc art

Monobloc

Si copertinele verticale pot fi echipate cu senzori de vant. Aparute din nevoia de protectie de soare si vant, ploaie, copertinele verticale sunt tot mai des intalnite. Copertina Screen 500 Zip este usor de realizat si extrem de durabila. Vine cu sistem de ghidaj cu fermoar si acopera perfect golurile din fatada. Nu are deschideri laterale, protejand excelent de vant chiar si daca nu are senzor. Materialul ramane mereu intre ghidaje, pentru sigilare ermetica. Cu o copertina verticala puteti delimita spatii si obtine intimitatea dorita la exterior.

screen zip umbrire verticala

Screen Zip

Pentru balcoane, va propunem o copertina de tipul Arond-350. Prevazuta cu brate Onyx-400, copertina transforma balconul intr-un spatiu protejat si confortabil. Bratele pot fi iluminate, copertina putand fi folosita atat ziua, cat si noaptea. Cu un design elegant si functional, copertina se potriveste in numeroase stiluri de fatade si umbreste spatii de pana la 6m lungime si 3,5m extindere cu doar doua brate.

copertina arond 350 inchisa

Arond

Contactati echipa de la copertinepergole.ro pentru informatii suplimentare despre copertine.

Solicită ofertă
Instalatori pergole si copertine

    Sunt de acord sa fiu contactat pe e-mail sau telefon.

    crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram